Wil je met ons in contact komen?

  Midwinterhoornblazers Saasveld

  De vereniging, de Midwinterhoornblazers Saasveld, heeft als doel om de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen op een juiste manier in stand te houden. Ze zijn een groep van junioren en senioren blazers die zich inzetten voor het behoud van deze bijzondere vorm van hoornmuziek.

  Unieke hoornblazers

  Tijdens de kerstperiode blazen ze op diverse locaties in de directe omgeving om de geboorte van het kerstkind aan te kondigen. Ook organiseren ze eens in de twee jaar een verlichte avondwandeltocht en bezoeken ze elk jaar groep 7 van de basisschool om de traditie van midwinterhoornblazen onder de aandacht te brengen.

  De vereniging bestaat uit de buurtschappen Saasveld, Dulder, Zoeke, Westerik en Noordik. Elke buurtschap heeft een eigen voorman. Ze blazen als een van de laatste verenigingen op een natte hoorn, gemaakt van inlands hout zoals els, berk en wilg met een mondstuk van vlierhout. Ze hebben zelfs een eigen hoornbouwer in de vereniging die kan helpen bij het maken van een hoorn.

  De oefenavonden

  De oefenavonden vinden plaats op vrijdagavonden in de kerstperiode van 19.30 tot 20.30 uur. Ervaren blazers leren nieuwe leden de techniek en melodie van het midwinterhoornblazen.

  Voor meer informatie over de vereniging en het midwinterhoornblazen kunt u contact opnemen met:

  De voorzitter: Ben Kolmschot, via b.kolmschot@gmail.com of een bezoek brengen aan de website www.midwinterhoornblazerssaasveld.nl.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico