Wil je met ons in contact komen?

  Welzijn & Zorg

  Jolande Lammertink is de dorpsondersteuner van Saasveld. Jolande is dé aangewezen persoon als het gaat over Welzijn & Zorg. Een dorpsondersteuner is iemand die oog heeft voor hulpvragen vanuit de inwoners van de kern en op zoek gaat naar passende antwoorden en oplossingen. Jolande kan dit als geen ander en staat graag voor iedereen klaar!

  Heb je Jolande nodig? Je kunt haar bereiken op: 06 29511600

  Wij vinden de gezondheid van onze bewoners heel belangrijk! Daarom biedt Saasveld verschillende soorten zorg aan. Lees snel verder!

  Scroll verder

  Ouderencontact Saasveld

  Ouderencontact Saasveld is een vereniging die maandelijks bijeenkomsten organiseert voor ouderen vanaf 65 jaar uit Saasveld. Het seizoen loopt van september tot en met juni en elke maand wordt er een activiteit georganiseerd, waaronder een dagtocht met de bus, een kerstmiddag in samenwerking met de Zonnebloem, een bingo-avond en een auto gezelligheidsrit. De meeste activiteiten vinden plaats bij café Lӧwik-Silderhuis, maar ook mooie en verrassende plekken in Twente en omgeving worden bezocht tijdens de dagtocht en de auto gezelligheidsrit.

  De contributie bedraagt € 10,- voor een alleenstaande en € 15,- voor een echtpaar.

  Meer informatie over Ouderencontact Saasveld kan worden verkregen bij:

  • De voorzitter: Resie Hofhuis
  • De secretaris: Bernadette Veldhuis
  • De penningmeester: Cecil Vlaswinkel
  • Of bij de overige leden, Marietje Kolmschot, Ria de Lenne en Wilma Spanjer

  De Zonnebloem

  De Zonnebloem afdeling Saasveld is een groep vrijwilligers die mensen met een lichamelijke beperking door ziekte of ouderdom ondersteunt om sociaal actief te blijven. De activiteiten omvatten het organiseren van gezellige middagen, theaterbezoeken en regionale activiteiten voor onze deelnemers. Enkele vaste activiteiten die ze elk jaar organiseren zijn: bezoeken rond Pasen en verjaardagen, een gezellige middag op Nationale Ziekendag en Kerstviering, een Saasveldse toneelvoorstelling, een voorjaars bezoek aan tuincentrum Borghuis en een middag bij Kleintje Oostenrijk in Rossum.

  Wilt je meer weten over wat wij doen neem dan contact op met één van de hieronder genoemde bestuursleden:

  • Voorzitter: Lidy Scholten tel.: 074-3494468
  • Algemeen bestuurslid: Annet Veldhuis tel.: 074-3494413
  • Penningmeester: Esther Tip tel.: 06-30903085

  De EHBO-vereniging van Saasveld

  De EHBO-vereniging van Saasveld heeft als doel om de kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp te bevorderen. Ze bieden verschillende cursussen en herhalingslessen aan. Denk bijvoorbeeld aan EHBO cursussen, kinder-EHBO en reanimatie cursus met AED.

  Wil je meer informatie? Neem contact op met ehbosaasveld@hotmail.com of met Karin Lesscher (074-2670457).

  Fysiotherapie Saasveld

  Dennis Spoolder en Karin Hemmer hebben op 1 juni 2022 de praktijk voor fysiotherapie in Saasveld overgenomen van Fysiotherapie Nusmeier. Fysiotherapie Saasveld is de nieuwe naam van de praktijk en streeft ernaar om goede deskundige zorg te leveren die dichtbij en toegankelijk is. Dennis en Karin zijn er van overtuigd dat fysiotherapie in het dorp meerwaarde kan hebben met name als er sprake in van deskundige, toegankelijke zorg door vaste zorgverleners.

  De specialisaties en aandachtsgebieden zijn: sportfysiotherapie, oncologiefysiotherapie, oedeemfysiotherapie, manuele therapie volgens Marsman, nek- en schouderklachten en nog véél meer.

  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaande telefoonnummers of mail naar info@fysiosaasveld.nl.

  • Dennis Spoolder: 06-42210006
  • Karin Hemmer: 06-42210005

  Steunpunt Mantelzorg

  Het Steunpunt Mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers door middel van gesprekken, vrijwilligersinzet en cursussen. Het doel van de cursussen is om mantelzorgers te leren hoe ze beter kunnen omgaan met hun mantelzorg situatie.

  Daarnaast organiseert het steunpunt regelmatig thematische bijeenkomsten voor ontspanning. Het Steunpunt Mantelzorg Dinkelland maakt deel uit van de Stichting Informele Zorg Twente en is gevestigd in het Kulturhus in Denekamp.

  Edith Harmsen, de Mantelzorgconsulent, is beschikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur en kan worden gecontacteerd voor meer informatie via telefoonnummer 085-7731720, e-mail e.harmsen@siztwente.nl of de website siztwente.nl.

  Stichting Welzijn Tubbergen en Dinkelland

  Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland is een welzijnsorganisatie van de gemeente Tubbergen en Dinkelland die gericht is op het welzijnswerk voor Senioren, Jeugd en ondersteuning van verenigingen en vrijwilligers.

  De stichting richt zich op alle kwetsbare burgers van jong tot oud en zet zich in om talenten van krachtige burgers ten behoeve van kwetsbare burgers in te zetten. De stichting is vrij toegankelijk en iedereen is welkom om deel te nemen.

  De stichting heeft kantoren in Tubbergen, Weerselo en Denekamp en is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. De balie is geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur op maandag in Tubbergen, dinsdag in Weerselo en donderdag in Denekamp en Tubbergen.

  Wijkracht Dinkelland

  Wijkracht Dinkelland is een organisatie die het overzicht biedt tussen alle zorgaanbieders en ondersteunende instellingen. Als je niet alleen verder kunt, biedt Wijkracht ondersteuning waar nodig. We bieden informatie, advies, begeleiding, (school)maatschappelijk werk, trainingen en onafhankelijke cliëntondersteuning voor iedereen in samenwerking met andere organisaties, verenigingen en vrijwilligers. We denken met je mee en handelen in jouw belang.

  De deuren bij Wijkracht Dinkelland staan open voor iedereen die zich zorgen maakt, vragen heeft of ideeën wil delen.

  Je kunt ons bereiken door te bellen naar 088-945 57 22 of te mailen naar dinkelland@wijkracht.nl.

  Even lekker op de fiets of gezellig het terras op?

  Ontdek het leven in Saasveld
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico