Wil je met ons in contact komen?

  De kerk

  Saasveld heeft enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er de St. Plechelmuskerk, die komt uit de 12e eeuw en is een belangrijk religieus monument.

  Scroll verder

  De St-Plechelmuskerk geniet al jaren bekendheid vanwege haar prachtige gebrandschilderde ramen, die allen gemaakt zijn door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker.

  Daarnaast zijn de uit lindenhout vervaardigde kruiswegstaties te bewonderen. Het bijzonder fraaie houtsnijwerk is van ongekende schoonheid. Tijdens de openstelling zijn medewerkers aanwezig voor uitleg. Ook de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig slot Saterslo, maakt een bezoek zeer de moeite waard. Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van ruim 150 jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna 700 jaar lang het kasteel heeft gestaan.

  In groepsverband bestaat ook de mogelijkheid tot een rondleiding op doordeweekse dagen.

  Geopend: mei t/m september op iedere eerste zondag van de maand van 14-17 uur.
  Voor groepen kan ook op andere dagen een afspraak gemaakt worden met mevr. W. Spanjer, tel. 074-3494652

  De St. Plechelmuskerk heeft een prachtige kerktuin die de gedurende zomermaanden opengesteld is voor publiek. Ook de directe omgeving van de kerk is bijzonder, het gebouw ligt op een kerkeiland, omgeven door een oude gracht van voormalig slot Saterslo. Achter de kerk is een tuin met monumentale bomen met onder meer een beuk en plataan van ruim 150 jaar oud. De vijver in de tuin markeert de plek waar het slot vroeger heeft gestaan.

  Ook heeft mooie natuur rond Saasveld veel te bieden als je van wandelen houdt. Vanaf de kerk gaan een gemarkeerde route van 3 km door het natuurgebied 'De Twieg' en een rolstoelvriendelijk pad van 1 km door het Gravenbos. Wil je hier meer informatie over? Dit vind je aan de achterkant van de kerk.

  Geopend: mei t/m september op iedere eerste zondag van de maand van 14-17 uur.
  Voor groepen kan ook op andere dagen een afspraak gemaakt worden met mevr. W. Spanjer, tel. 074-3494652

  Even lekker op de fiets of gezellig het terras op?

  Ontdek het leven in Saasveld
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico