Wil je met ons in contact komen?

  Leven in Saasveld

  Saasveld, een dorp in de gemeente Dinkelland in de Nederlandse provincie Overijssel. Saasveld is een kleine, maar levendige gemeenschap die bekend staat om haar landelijke omgeving en haar sterke gemeenschapsgevoel. Ons kent ons, dat staat in Saasveld bekend. Alle bewoners kennen elkaar en de kinderen kunnen zonder problemen buiten op straat spelen. Het dorp telt zo’n 1780 inwoners. Het ligt in een centrale omgeving en de snelwegen rondom Hengelo, Almelo en Oldenzaal zijn snel te bereiken. Kortom; Saasveld is een gemoedelijk dorp en ligt prachtig gelegen in het voor Twente zo kenmerkende coulisselandschap met door houtwallen omzoomde weilanden, bossen en ven!

  Scroll verder

  Soaselse Kern

  Van welke kant je Saasveld ook binnenkomt, het dorp is vanuit elke invalshoek een prachtig dorp. In het centrum van het dorp is de St. Plechelmuskerk prominent aanwezig en trekt alle aandacht. Het kerkgebouw komt uit de jaren 20 van de vorige eeuw en is gebouwd op de plek waar vroeger het roemruchte kasteel Saterslo stond. De gracht rondom en de prachtige tuinen herinneren nog aan die tijd. De basisschool is nog zo'n ander opmerkelijk gebouw in het hart van Saasveld. Het heeft al vele generaties studenten onderwezen en beschikt over een ruim plein met voldoende parkeergelegenheid. Lees snel verder!

  Kinderopvang & Basisschool

  Dribbel is de kinderopvang in het hart van Saasveld. Bij Dribbel genieten ze samen van elke dag! 'Er samen op uit gaan’ is geen uitzondering, maar een gewoonte. Ze maken dagelijks gebruik van de directe omgeving van Saasveld; het aangrenzende buitenterrein, de Bernardusschool, het Kerkenbos, de bakker, de slager, plaatselijke boerderijen en ze bezoeken andere verenigingen en ondernemers. Hun motto; Geniet van elke dag!

  De basisschool in Saasveld is de Bernardus. De Bernardus is een katholieke school. De katholieke grondslag geeft hun de mogelijkheid om de tradities waar de ouders, leerlingen en leerkrachten in staan als belangrijke inspiratiebron te zien. Een andere belangrijke inspiratiebron voor de school is het gedachtengoed van The leader in me. Basisschool Bernardus is een Leader in Me school met de Milestone Lighthouse status. Ontdek hun website, dan lees je nóg meer informatie!

  Ondernemersvereniging SOCCER

  Ondernemers in Saasveld hebben het initiatief genomen de krachten te bundelen en een vereniging te starten. Maak kennis met de Soaseler ondernemersvereniging SOCCER! Als ondernemer kan je lid worden van deze vereniging en samen sparren over de innovaties binnen Saasveld. Je betaalt hiervoor jaarlijks contributie. De helft van dit bedrag wordt gebruikt voor leuke initiatieven voor het dorp en de andere helft voor gezellige bedrijfsuitjes met elkaar.

  Wil je hier meer over weten of jezelf opgeven? Neem dan contact met ons op!

  Soasel Op Volle Kracht

  In Saasveld hebben we veel mooie initiatieven, er is veel betrokkenheid, er wordt veel georganiseerd en er is een grote saamhorigheid. En om dit in stand te kunnen houden is de werkgroep actief om de multifunctionele accommodatie te realiseren.

  Vind jij de toekomst van Saasveld ook belangrijk? En dat we ook over 15 jaar nog bloeiende verenigingen en voorzieningen in ons eigen dorp hebben? Ontdek dan de website van Soasel Op Volle Kracht!

  Verrassend veel voorzieningen

  Saasveld beschikt over diverse faciliteiten, zoals een sportpark, tennisbanen, een gymzaal en een uitstekende basisschool en kinderopvang. Op het centrale plein wordt wekelijks een kleine markt gehouden. Ons dorp heeft een goede bakker, slager, kapper en een gezellige discotheek. Saasveld is gemoedelijk, heeft een kleinschalige sfeer en alles wat je nodig hebt is binnen handbereik!

  In Saasveld worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd die het leven in het dorp aangenaam maken. Zo zijn er diverse sportverenigingen waar inwoners kunnen sporten en bewegen. Daarnaast worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd, zoals de Saasveldse Kermis. Ook zijn er diverse markten en braderieën waar lokale producten worden verkocht.

  Voor de natuurliefhebbers

  Heb je het over Saasveld, dan heb je het ook over de natuur! De natuur rondom Saasveld is divers en heeft veel te bieden aan bezoekers. De omgeving bestaat voornamelijk uit landbouwgronden, bossen en beken. En er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die door deze natuurlijke omgeving lopen. Ook voor kinderen is het een goed speelvermaak.

  De natuur rondom Saasveld is prachtig en biedt veel mogelijkheden voor activiteiten zoals wandelen, fietsen en vooral genieten van de natuur. Het gebied is een must-see voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een ontspannende en inspirerende omgeving. Eén van de prachtige bosgebieden rondom Saasveld is het Gravenbos. Vanaf het kerkplein wandel of fiets je direct het Gravenbos in. Het is een populaire plek om de rust en stilte op te zoeken, maar ook voor mountainbikers en hardlopers is het bos geschikt.

  Even lekker op de fiets of gezellig het terras op?

  Ontdek het leven in Saasveld
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico